„Egy tál gomba többet ér minden hadvezéri dicsőségnél...” Claudius

Összefoglaló az V. Kucsmagomba Fesztiválról

Kedves Gombásztársak, Barátaink!

Minden kedves résztvevőnknek, ismerősöknek, barátoknak, visszatérő és új vendégeinknek szeretnénk megköszönni, hogy megtisztelték a gombászszezont megnyitó V. Kucsmagomba Fesztiválunkat.

Ebben az évben ugyancsak nagy várakozással és az időjárás végett egyben félelemmel tekintettünk a rendezvény elé, így utólag sajnos a gombák mennyiségét figyelembe véve nem alaptalanul. Ennek ellenére péntektől vasárnapig összesen 19 túrát indítottunk, amelyek ennél még jóval több helyszínt érintettek. Ezeken, ha nem is nagy mennyiségben, de azért találtunk kucsmagombákat, valamint a már tavasszal megjelenő egyéb, különféle fajokat.
Bejártuk a már ismert, továbbá új, eddig még nem látogatott gyönyörű helyeket, amelyek természetes szépsége, a túrák jó hangulata, a kellemes társaság remélhetőleg kárpótolt mindenkit a kevesebb gyűjtött gomba végett.

Köszönjük Dr. Rimóczi Imrének és Albert Lászlónak az érdekes előadásokat, továbbá dr. Lucskai Attilának a szakmát érintő változásokat ismertető előadását, amelyre a késői időpont ellenére úgyszintén sokan voltak kíváncsiak.

Köszönet Patonai Jánosnak, hogy ízelítőt adott a legkülönfélébb könyvekből, kiadványokból álló, természetesen kizárólag gombákkal kapcsolatos magángyűjteményéből.

Köszönjük a Lilla és a XX. század együttesnek a színvonalas zenei előadást.

Továbbá köszönjük Németh Lászlónak a friss hegyes kucsmagombákat, amelyekkel a dekorációt tudtuk gazdagítani.

Végül, de nem utolsó sorban köszönet a túravezetők Hoffmann Rita, Magai Beáta, Dobsa Imre, Gáspár Ferenc és Vidra Gyula segítőkész, aktív munkájáért.

Ilyentájt mindig összegezzük a tapasztalatokat, értékeljük a visszajelzéseket, köszönettel vesszük a résztvevők véleményét, hogy az elkövetkezendő Fesztivál még jobban szervezett, zökkenőmentesebb legyen és a szolgáltatás is egyre színvonalasabb lehessen.

Szeretnénk és tervezzük egyaránt a jövőben a Fesztivált követő szakmai, kutató napok megtartását, amelyeken a fellelt és begyűjtött fajokat vizsgálnánk meg alaposabban, tudományos igénnyel.

Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat és a következő évben a VI. Kucsmagomba Fesztiválon újra a résztvevők között köszönthetünk benneteket!

Az alábbi linken megtekinthetitek a Fesztiválon készített fotókat, valamint hamarosan a fajlista szintén elérhető lesz a begyűjtött és meghatározott gombákról, továbbá ugyanitt látható az M1 TV tudósítása az V. Kucsmagomba Fesztiválról.

Baráti üdvözlettel:
Gyuri, Gabi, Dorottya

Fotók és fajlista az V. Kucsmagomba Fesztiválról[1]

Az V. Kucsmagomba Fesztivál programja[2]

Összefoglaló a IV. Kucsmagomba Fesztiválról[3]
Fotók és fajlista a IV. Kucsmagomba Fesztiválról[4]

A IV. Kucsmagomba Fesztivál programja[5]

Összefoglaló a III. Kucsmagomba Fesztiválról[6]
Fotók és fajlista a III. Kucsmagomba Fesztiválról[7]

A III. Kucsmagomba Fesztivál programja[8]

Összefoglaló a II. Kucsmagomba Fesztiválról[9]
Fotók és fajlista a II. Kucsmagomba Fesztiválról[10]

A II. Kucsmagomba Fesztivál programja[11]

Összefoglaló az I. Kucsmagomba Fesztiválról[12]
Fotók és fajlista az I. Kucsmagomba Fesztiválról[13]
Az I. Kucsmagomba Fesztivál programja[14]
Kucsmagomba
NATURA ARTIS MAGISTRA.
A természet a művészet tanítómestere.
A kucsmagomba túrák helyszínei érintik a Vértes rejtett völgyeit, a tatai ősfás parkok területeit, az ízletes kucsmagombákban gazdag magas- és virágos kőrises hegyeket és völgyeket, a különösen  zamatos  medve-
hagymákban is bővelkedő síkvölgyi   láperdőket,  vala-
mint a tavakat körülvevő szikes-agyagos   terrénumo-
kat.
Gnomonika | © Copyright 2022 György Vrba