„Egy tál gomba többet ér minden hadvezéri dicsőségnél...” Claudius

Összefoglaló a IV. Kucsmagomba Fesztiválról

Kedves Gombásztársak, Barátaink!

Szeretnénk megköszönni, hogy megtiszteltetek bennünket és részt vettetek a IV. Kucsmagomba Fesztiválon, amely immáron a gombászközösség legnagyobb és egyben igencsak színvonalas hazai rendezvénye.
Jólesett a sok kedves, elismerő visszajelzés a szervezéssel és a munkánkkal kapcsolatban. Örömmel tölt el bennünket, hogy jó néhányan közületek már most jelezték foglalásukat az V. Kucsmagomba Fesztiválra.

A három nap alatt összesen 17 túra indult, amelyeken több, mint 26 kucsmagombás élőhelyet kerestünk fel.
Ezek a fránya gombák valószínűleg nem tudnak olvasni, nem értesültek, hogy mikor rendezzük meg a Kucsmagomba Fesztivált és sajnos vélhetőleg a gondolatainkban sem olvasnak. Valahol a cseh- és az ízletes kucsmagomba termőideje közé esett ez a három nap, ezáltal bármennyire is szerettük volna, nem bővelkedtünk az ízletes-, pusztai- és hegyes kucsmagombákban. Szerencsére a vérbeli gombászok már tudják, hogy a siker legfőbb záloga mindig az időjárás kezében van. Ettől függetlenül úgy gondoljuk, hogy a programok, a gyönyörű túrahelyszínek, a kellemes társaság, a rég nem látott ismerősök, barátok, az ízletes ételek és a Villapark szolgáltatásai bőven nyújtottak gazdag élményeket és reméljük, hogy így mindenki jó szívvel gondol a Fesztiválon eltöltött napokra.

Köszönjük a túravezetőknek Borsi Valériának, Füredi Rékának (Becca), Magai Beátának, Dobsa Imrének, Gáspár Ferencnek és Szinak Zoltánnak az aktív és áldozatos munkát, amellyel nagymértékben hozzájárultak a Fesztivál sikeréhez.

Köszönjük Dima Bálintnak és Dr. Papp Viktornak a magas színvonalú, újdonságokkal teli, érdekes előadásukat, amelyek igen nagy létszámú érdeklődőt vonzottak a két este folyamán.

Újdonság és reméljük kellemes meglepetés volt Soós Arnold és Nagy Imre különleges zenei duettjének előadása, amelyet ezúton is köszönünk. A Hang nevű egyedi ütős-dallamhangszer a szaxofonnal együtt pihentető, sajátságos, meditatív hangulatot teremtett a rövid koncert alatt.

Köszönet a Villapark teljes csapatának a magas színvonalú kiszolgálásért, vendéglátásért és a konstruktív együttműködésért.

Bízunk benne és reméljük, hogy 2019. április 12-14-én újra találkozni fogunk az V. Kucsmagomba Fesztiválon a Villaparkban.

Az alábbi linken megtekinthetitek a Fesztiválon készült fotókat, amelyeket folyamatosan bővítünk, valamint ugyanitt hamarosan olvashatjátok az összegyűjtött és meghatározott gombák fajlistáját.

Baráti üdvözlettel:
Gyuri, Gabi, Dorottya

Fotók és fajlista a IV. Kucsmagomba Fesztiválról[1]

A IV. Kucsmagomba Fesztivál programja[2]

Összefoglaló a III. Kucsmagomba Fesztiválról[3]
Fotók és fajlista a III. Kucsmagomba Fesztiválról[4]

A III. Kucsmagomba Fesztivál programja[5]

Összefoglaló a II. Kucsmagomba Fesztiválról[6]
Fotók és fajlista a II. Kucsmagomba Fesztiválról[7]

A II. Kucsmagomba Fesztivál programja[8]

Összefoglaló az I. Kucsmagomba Fesztiválról[9]
Fotók és fajlista az I. Kucsmagomba Fesztiválról[10]
Az I. Kucsmagomba Fesztivál programja[11]
Kucsmagomba
NATURA ARTIS MAGISTRA.
A természet a művészet tanítómestere.
A kucsmagomba túrák helyszínei érintik a Vértes rejtett völgyeit, a tatai ősfás parkok területeit, az ízletes kucsmagombákban gazdag magas- és virágos kőrises hegyeket és völgyeket, a különösen  zamatos  medve-
hagymákban is bővelkedő síkvölgyi   láperdőket,  vala-
mint a tavakat körülvevő szikes-agyagos   terrénumo-
kat.
Gnomonika | © Copyright 2022 György Vrba